Cjenik usluga agenta - BezProvizije.hr

Cjenik usluga agenta

CJENIK USLUGA LICENCIRANOG AGENTA U PROMETU NEKRETNINAMA

Dragi korisnici portala, ako se pripremate za prodaju nekretnine ili želite kupiti nekretninu koju ste pronašli, a pomogla bi vam stručna pomoć agenta u prometu nekretninama, kontaktiranjem portala možete se povezati s licenciranim agentom (partnerom portala BezProvizije.hr) koji će vam pružiti  usluge koje odaberete s ovog cjenika.

CIJENA (€) USLUGE*
150 € Izlazak na teren na zahtjev klijenta, prodavatelja ili kupca, pregled nekretnine i pripadajuće dokumentacije, savjetovanje o tržišnoj cijeni nekretnine i potrebnim aktivnostima u svezi realizacije kupoprodaje ili najma.
150 € Opis nekretnine; priprema fotografija i teksta za oglašavanje na internetu.
 50 € Predaja pojedinog oglasa na izabrani oglasni medij. U cijenu usluge nije uračunata cijena oglasnog medija.
 50 € Podizanje ili predaja dokumenta kod pojedinog nadležnog tijela.
300 € Promjena korisnika. Dostava podataka o nastaloj promjeni korisnika (vlasnika) nekretnine kod dobavljača komunalnih usluga (komunalna naknada,prikupljanje otpada, voda, plin, električna energija, čišćenje zgrade, pričuva)
150 € Realizacija ugovora o najmu stambenog prostora. Sklapanje ugovora i zapisnik o primopredaji.

* Navedene cijene ne uključuju troškove prijevoza agenta izvan mjesta sjedišta, plaćene oglase, administrativne i druge troškove (npr. biljege, pristojbe, poštarinu i dr.), koje troškove je dužan platiti nalogodavac.

** 0,40 €/km iznosi trošak prijevoza agenta izvan mjesta njegovog sjedišta.

*** 150 €/dan iznosi dan rada agenta izvan mjesta njegovog sjedišta.

CIJENA  (€)

PAKETI USLUGA

2.000 €

Paket usluga “SIGURNA KUPOPRODAJA” namijenjen je prodavateljima i kupcima nekretnina koji su samostalno bez posrednika oglašavali ili tražili nekretninu, te postigli dogovor o kupoprodaji, a trebaju stručnu pomoć za sigurnu kupoprodaju nekretnine. Uslugu može naručiti jedna ili obje kupoprodajne strane zajedno.

Paket usluga uključuje: pribavljanje isprava potrebnih za kupoprodaju nekretnine (izvadak iz zemljišne knjige, posjedovni list, izvadak iz katastarskog plana), sklapanje kupoprodajnog predugovora i/illi ugovora, predaju ugovora na upis u zemljišnu knjigu, dostavu obavijesti dobavljačima komunalnih usluga o prodaji nekretnine. 

Paket “Sigurna kupoprodaja” pokriva troškove javnobilježničke ovjere do dva potpisa na kupoprodajnom ugovoru, izradu dvije ovjerene preslike kupoprodajnog ugovora i uknjižbu vlasništva nekretnine.

Cijena usluge odnosi se na nekretnine u vrijednosti do 200.000 €. Za nekretnine veće vrijednosti cijena usluge biti će povećana za 100 € na svakih 10.000 € koje prelaze gore navedenu vrijednost.

Ovom uslugom u iznosu 2.000 € ostvaruje se do 85% uštede u odnosu na uslugu s klasičnom agencijskom provizijom koja se naplaćuje prodavatelju 3% + PDV (7,5 %) i kupcu 3% + PDV (7,5 %)  od kupoprodajne vrijednosti nekretnine, što npr. za nekretninu od 200.000 € iznosi ukupno 15.000 €.

3000 €

 

 

Paket usluga „MOJ AGENT“ namijenjen je prodavateljima nekretnina koji trebaju i žele cjelokupnu uslugu posrednika u prometu nekretninama po jedinstvenoj i prihvatljivoj cijeni. Uključuje sve usluge agenta za nekretnine. Kupac nekretnine ne plaća agencijsku proviziju.

Paket „Moj agent“ uključuje sljedeće usluge: izlazak na teren radi pregleda nekretnine i pripadajuće dokumentacije, savjetovanje o tržišnoj cijeni nekretnine i potrebnim aktivnostima u svezi realizacije kupoprodaje, pribavljanje isprava potrebnih za kupoprodaju nekretnine (izvadak iz zemljišne knjige, posjedovni list, izvadak iz katastarskog plana), pribavljanje energetskog certifikata (nije uračunata cijena certifikata), pripremu fotografija i teksta opisa nekretnine za oglašavanje na internetu, objava oglasa na portalu BezProvizije.hr, predaju oglasa na druge oglasne medije (nije uračunata cijena oglasnih medija), primanje poziva i poruka kupaca na broj agenta, vođeni obilazak i prezentacija nekretnine kupcima i dostava izvješća prodavatelju, sklapanje kupoprodajnog predugovora i/illi ugovora, predaju ugovora na upis u zemljišnu knjigu, dostavu obavijesti dobavljačima komunalnih usluga o prodaji nekretnine.

Paket „Moj agent“ pokriva troškove javnobilježničke ovjere do dva potpisa na kupoprodajnom ugovoru, izradu dvije ovjerene preslike kupoprodajnog ugovora i uknjižbu vlasništva nekretnine.

Cijena usluge odnosi se na nekretnine u vrijednosti do 200.000 €. Za nekretnine veće vrijednosti cijena usluge biti će povećana za 100 € na svakih 10.000 € koje prelaze gore navedenu vrijednost.

Ovom uslugom u iznosu 3.000 € uz isti učinak ostvaruje se do 80% uštede u odnosu na uslugu s klasičnom agencijskom provizijom koja se naplaćuje prodavatelju 3% + PDV (7,5 %) i kupcu 3% + PDV (7,5 %)  od kupoprodajne vrijednosti nekretnine, što npr. za nekretninu od 200.000 € iznosi ukupno 15.000 €.